ВСЕУКРАЇНСЬКА ФЕДЕРАЦІЯ СПОРТИВНОГО (ДЕСЯТИКЕГЕЛЬНОГО) БОУЛІНГУ


Контакти






Новини


Архів новин


Brunswick



Akme


Група компаній A.B.C.


Senior Open Cup of Ukraine -2019


Боулінг в Україні


Сезон. Туристична компанія.



06 Серпня 2013 Українка завоювала золото з боулінгу на Всесвітніх Іграх в Калі

Українка Дарина Ковальова завоювала золоту медаль у змаганнях із боулінгу на Всесвітніх Іграх у колумбійському Калі. Її перемога (це була остання медаль на цих Іграх) повернула синьо-жовтим 7-е місце в загальнокомандному заліку, яке у них перед цим зуміли відвоювати ненадовго господарі змагань, колумбійці.

Про це повідомляє спеціальний кореспондент Укрінформу.

Перемога українки виявилася досить несподіваною для усіх, включаючи саму чемпіонку та її суперницю. У фіналі 18-річна Даша зуміла наприкінці на 3 очки (428 проти 425) випередити легендарну американку Келлі Кулик, яка лідирувала протягом практично усієї гри, володарку дев'яти титулів у професійному боулінгу і першу жінку, котра змогла стати переможцем турніру РВА (Professional Bowlers Assoсiation).

Відразу після завершення змагань кореспондент агентства поговорила з самою чемпіонкою, а також її близькими - мамою і за сумісництвом тренером, Оксаною Фанигіною, і татом/агентом Сергієм Ковальовим.

"Було так несподівано. Не чекала взагалі. Думала, буду третьою, ну максимум другою... Якось не віриться", - говорить злегка розгублено героїня дня. Дівчина бентежиться через величезну увагу, в центрі якої опинилася: усі глядачі хочуть з нею сфотографуватися, місцеві кореспонденти  ставлять запитання, колеги і навіть переможена сторона поспішають з привітаннями.

Даша зізналася, що Келлі - її кумир з дитинства. "Келлі Кулик почала грати у боулінг раніше, ніж Даша народилася. Вона - багаторазова чемпіонка світу і взагалі грає в чоловічій професійній лізі боулінгу. Це не лише Даринин кумир, це кумир багатьох мільйонів спортсменів, які займаються боулінгом, це - приклад для наслідування", - підключається до розмови Сергій Ковальов.

Оксана Фанигіна теж злегка розгублена у зв'язку з сенсацією, яку створила її дочка і підопічна. "Це вище досягнення. Напевно, вищим і залишиться, адже Всесвітні Ігри прирівнюють до Олімпіади. Чемпіонат світу і Європи - турніри нижчі рангом", - говорить вона.

У боулінг Даша почала грати з 9 років. Вона з батьками опинилася в московському боулінг-клубі, де ті відпочивали з друзями. Спробувала сама, у неї нічого не виходило і вона розплакалася. І тут, розповідає тато, підійшла жінка і запитала: "Дівчинко, а ти хочеш навчитися грати у боулінг"? Це виявилася директор єдиної в Москві школи ДЮСШ боулінгу Дарина Каплан. Уже пізніше тренером дочки стала мама. Оксана - кандидат наук із фізкультури та спорту, в Києві захищала дисертацію і працювала 10 років викладачем фізвиховання в університеті, пізніше стала ліцензованим тренером Європейської федерації боулінгу 2 рівня. Окрім Дарини, у неї тренуються ще близько 12 осіб, серед яких є чемпіони і призери чемпіонатів Росії. Є у Фанигіної учні і в Україні. "Ми - громадяни України і маємо намір ними залишатися. Ми виступаємо за Україну", - підкреслює тато.

Нині Дарина навчається в університеті в штаті Канзас (США) на спеціальності графічний дизайн, закінчила перший курс. У цьому виші одна з найкращих в Америці школа боулінгу.

У жовтні минулого року Ковальова взяла участь у Кубку чемпіонів і виграла його. Безпосередньо напередодні Всесвітніх Ігор боролася в 11-му етапі Євротуру, але змушена була поїхати в Колумбію, не догравши останній день.

http://www.ukrinform.ua




Повернутися до списку новин.